Tuesday, May 3, 2011

Review: Thor




Semalam, niat hati nak tengok Fast Five. Bajet nak hilangkan tension lepas tengok MU lawan Arsenal, nak gi layan midnight movie. Tapi hampeh. Tiket Fast Five habis pulak. Oh. By the way, MU kalah semalam. 1-0. MU fans, pity you. Arsenal fans, don't get cocky. Only 1-0. Nothing big. Haha.

Hari ini, lepas melantak mee goreng mamak sedas kat Restoren Aminah, rumate aku plan nak layan Thor. Disebabkan harapan nak tengok Fast Five hanyalah tinggal harapan, aku setuju je la ngan plan diorang.

Cerita ni pasal Thor, anak kepada Odin The Allfather, yang dibuang ke bumi disebabkan keangkuhan dan kelancangannya menderhakai Odin. Semasa di bumi, dia bertemu dengan Jane. Di bumi lah dia belajar untuk berubah dan tidak menjadi angkuh. Kemudian ada la konflik di Astgrad. Dan seperti biasa, sebagai hero yang macho, kuat dan baik, dia akan kembali ke Asgard, menyelamatkan kerajaannya.



Positive:

- starting yang gila khinzir best
- classic battle between Frost Giant vs Asgard
- battle at Jotunheim gila gampang
- Thor and the gang pi buat kacau kat Jotunheim
- smoking hot Natalie Portman & assistantnya yang gedik
- gila babeng lawak bila Thor ke bumi
- Destroyer vs Thor
- epic battle of brothers.
- jalan cerita yang always boom, boom, boom.
- selingan yang sangat lawak.
- awesome.


Negative:

- pelik. secanggih-canggih Asgard, depa masih guna kuda lagi. nape tak guna flying moped ke. shuttle ke.
- yang lain tak berapa nak perasan kekurangan cerita ni. khusyuk tengok sampai tak perasan negative side. hahaha.


Overall:

- aku bagi





3 comments:

Nina said...

alolololo... ok jumaat KONPEM p fast 5 k.. sabtu singapore eh.. jgn sesedih tak pat tgok fast 5 eh!..hihi..

Cleopatra's Lipsgloss said...

wow!!.. best giler ke citer nih??... hmmm nk tgk ah t hahahaha...

naqib faiz said...

nina: jom3.. jumaat? set

cleo: gedik~