Sunday, January 1, 2012

awal-awal dah spoil

1 Januari 2012.

Baru sehari dalam 2012. Dah macam-macam jadi. Dari kisah dalam negara sampai luar negara. Hidup ni penuh dengan kepelbagaian. Satu hari je, dah macam-macam kaler ada. Tak tahu la baki 365 hari lagi macam mana. Tahun ni tahun lompat. Spesel kot.

Aku tak tahu apa kesah mahsiswa UPSI ni. Motif? Si FRU pun bangkek gak. Ada yang cakap bukan FRU, tapi LSF. Tak kira la. Polis jugak. Bukannya budak-budak tu bawak parang, pisau rambo bagai, apatah lagi mesin gan. Kenapa mesti guna kekerasan cota, baton dan shield korang? Diorang pakai t-shirt, yang abis hensem pakai kemeja. Korang, pakai helmet, shinpad semua tu. Kenapa mesti sampai nazak budak tu korang tapau? Tak tahu mana betul, polis atau mahasiswa.

Jam 2.28 petang waktu doraemon, Jepun lagi sekali dilanda gempa bumi. Kita di Malaysia senang lenang melepak di dataran, tengok MU kalah. Ada yang pergi countdown sama ngan Ustaz Azhar and the gang. Jauh lagi ok daripada duk melalak, melaung kat dataran tu. Paginya bersepah kondom. Ada pesta tiup belon barangkali. Tu pon ada makhluk cakap Ustaz Azhar melaghakan. Aku di sini macam bangang dalam site. Orang lain cuti. Kami kena kerja. Mana keadilan nya ni. Ni nak demo gak ni.

#PrayForJapan

8 comments:

Nina said...

kemungkinan...
a. gamba org tgah maen drum
b. piring2 dan tempat ketuk2 tuh mempamerkan sejuta emosi samada;

1. gembire habes
2. menghayati aka feeling habes
3. rase ingin tahu yang mebuak2

tapi mcm ade org tgah karok jugak..
erm...

konklusinye.. ini header menarik sebab buat kami tertanye2.. apekah maksud... TAPI

paeh. nak quotes yang best2... walaupun a picture could represent a thousand word.. tapi nak jugak quotes yang sdap... ngee


akhir kate;

taniah.. header anda menarik.. suke la gamba otak serebrum and medulla oblaganta oleh the simpson

dea said...

suka out of topic.. haishh

Nina said...

siot jerk.. aku concern pasal header ko... ngee

Nina said...
This comment has been removed by the author.
dea said...

kami?

ae said...

haha..selamat tahun baru pak cik..semangat baru, azam baru :P

naqib faiz said...

selamat... yeah! azam baru nih

ae said...

semangat kentang2!