Thursday, July 28, 2011

tanah tumpahnya darahku!



Malam ni second leg qualifying world cup 2014. Malaysia lawan Singapura. Harimau lawan singa mulut ternganga keluar air tu. Aku rasa Malaysia ada advantage sebab main kat laman sendiri. Konfem bergegar stadium malam ni. Ultras Malaya konfem jerit gila-gila sampai keluar anak tekak. Air liur tersembur toksah cakap la banyak mana. Siap tadah ngan baldi lagi.

Pasti ada makhluk-makhluk yang fanatik gila sampai abis muka kena cat sebab nak tunjuk sokongan padu. Flare ngan mercun konfem tak asing lagi malam ni cuma laser je takde sebab kita bukan lawan ngan Indonesia. Malam ni player faveret aku Safiq Rahim takde sebab kena red card ari tu. Takleh nak wat camne la sebab sapa suruh dia tomoi dak Singapore ari tu. Geram sangat kot. Haha.

Tak kisah la match sebelum ni kena bantai ngan Singapore. Yang penting fokus untuk match malam ni. Repeat balik. Bagi kaw-kaw malam ni. Depa takda pa pon. Saje je ari tu bagi can menang sket. Taktik malam ni, patahkan kaki Qiu Li, konfem tergagap-gagap Singapore nak buh gol. Kepada Khairul Fahmi, keje ko malam ni ko tangkap je bola tu pastu tendang jauh-jauh. Jangan pikir la pasal skandal ke hape ke. Safee Sali, tugas ko buh gol tiga biji malam ni. Kalau ko score malam ni aku belanja ko air buah gelas besar. Ngerti?

Malam ni aku tak dapat tengok match sebab kena gi majlis tahlil. Aku sokong gak dalam diam nanti. Malam ni aku pakai baju melayu warna kuning belang-belang hitam ye. Orang lain duk tahlil, aku duk sebok fantasi pasal bola. Fuhh. Terbaik punya sokong. Aku yakin malam ni Malaysia akan menang!







p/s: ic aku da kena kidnap ngan nenek tua. bajet nak buat seprais la konon. haish.

4 comments:

Anonymous said...

lu over confident sangat..sebab tu malaysia kalah..cis!!

Anonymous said...

i/c pun u bg org kidnap..ish3

naqib faiz said...

hahahahahaha

ae said...

haha...tu lh..over excited sgt...ic pn blh kena kidnap.. "BAJET HOT"