Monday, July 4, 2011

crazy sunday!

Have a blastful sunday with my teammate. Chen, Ili and Fais. Go for smooth Saga ride around JB. Loitering around. Having laugh togther. Oh, what a beautiful sunday.

Tengah hari makan kat Restoren Pak Ali. Pastu pecut gi KSL sebab nak beli tiket Transformers 3D. Tapi, shit happens. System down lak. Tak boleh beli tiket. Dengan muka hampa ngan terpalit sedikit kekecewaan, kitorang teruskan perjalanan pusing-pusing dalam KSL tu. Ili, si minah yang gila Daesung (BigBang) nak cari poster Daesung dia tu la. At last jumpa gak kedai poster. Punya la lama gila nak pilih poster Daesung tu sampai kitorang, si jantan- jantan macho la ni yang kena decide. Haha. Ofkos la pilih poster yang tak lama. Kesian Ili.

Still tak puas hati. Pergi Jusco Tebrau plak. Cari tiket gak. Shit happens again. Tiket sold out for the day. Shit! Guess it's not our rezeki kot. Masing-masing jalan tunduk kepala ngan tangan kebawah like a zombie as if there were dark clouds above our head and it's start raining. I don't know if y'all can imagine this but I can and I don't give a damn if you can't. Haha. Jimmy taught me about all this dark cloud things.

Pastu pergi Danga City Mall sebab nak main memanah. Sorang dapat 20 arrow, tapi Chen tak main sebab masalah saraf kat tangan dia tu. Dia tukang tengok je and guess what. I'm the winner, scoring 115 point out of 200. Nothing big but awesomely big deal for a tennis player who doesn't have any archery background. LOL. Ili tak puas hati. Dia tambah lagi 15 arrows tapi still can't beat me. Damn I'm good. Continue for a round of pool. Ili nak belajar main pool. So, grandmaster Chen ajar dengan sabarnya sebab si Ili ni perangai macam budak umur 4 tahun tapi her age is 24! Haha.

Perut da bunyi. So we headed to De Terrace. Steamboat! I love it. Lepak situ lama gila. 2 jam lebih. Main sumbat je dalam perut ni. Unlimited. Makan sebanyak yang mungkin. Semua memang kaki kuat makan. bantai je semua yang ada. Sampai udang 1 tupperware habis. Terpakasa tunggu 20 minit baru dapat udang baru. Makan makan. Borak borak. We act like a boss. Yes. Like a boss! Bila da agak-agak perut da nak meletup, baru la kami berkira-kira nak blah. Pekena aiskrim kelapa dulu. Wahh. Heaven.

Kitorang punya will nak tengok Transformers tak padam lagi. Masih utuh di jiwa. Lalu kitorang try 1 tempat lagi. U-mall. Sadly, tiket sold out jugak. Yang tinggal KL Gangster je. Tu pun 10 ringgit. Kalau 5 ringgit da rembat da. Green Lantern pun abis. Rasuk? Hmm. Ili taknak. Dia cakap tak elok la tengok cite macam tu, bla bla bla. Padahal takut. Haha.

Sekali lagi kekecewaan melanda di hati. So kami give up and balik la. Pas hantar Ili, singgah kat bilik Chen jap. Tengok rumate dia punya ikan buaya. Kanibal shit. Ikan Alligator Gar. Serius hodoh tapi menarik. Ada keyboard. Interesting. Menuntut ilmu keyboard ngan Chen. Tengok dia main lagu Kenangan Terindah buat aku tergamam. Siot. Power gila. Stylo meh. Adrenaline is pumping fast. Real fast. Nafsu aku nak main keyboard mebuak-buak. Nekad nak belajar malam tu jugak. Belajat Fur Elise. Slow je. Sentimental gila music tu. Last skali dapat gak habiskan 1 verse lagu tu. Fuhh.

Kat pukul 12 baru aku chow dari bilik Chen. So, that's the end of my sunday. So crazy. So full of colors. That day Ili jadi lady boss, Chen jadi super setia driver and aku ngan Fais jadi sidekick yang setia mengikut. Haha. Thanks guys. You're rocks!!






p/s : still trying to watch Transformers 3D. Tonight we're rocking again.. haha

2 comments:

ae said...

gudluck! hopefully dpt tiket nyer

Nina said...

olla.. bestnyer.. cet.. transformer..sian dye.. weyh.. kalo ko tgok green latern.. siap a ko..muahaha..

( balik ni adik aku nak balanje transformer 3d.. hoyeh hoyeh)