Tuesday, August 30, 2011

edisi pagi raya

Dah banyak kali dah aku rasa tulis pasal raya ni. Pasal raya, pasal malam raya la. Tapi aku peduli apa. Blog aku. Suka hati la aku nak tulis apa kan. Haha. Sebenarnya aku bosan. Sedih tak dapat balik beraya takde la sangat. Tapi aku bosan gila duk kat tempat ni. Celik-celik mata pepagi raya, bukak pintu nak hirup udara segar, apa yang aku dapat tengok hanya kren-kren bersusun parking sebelah kontena belakang ofis. Depan ofis plak, parking yang dulunya penuh sesak dengan kereta pekerja-pekerja sekarang ni sunyi sepi, ada la 2,3 bijik kete orang puteh yang tak cuti. Kalau aku pandai main drift, dah lama aku gi layan drift sedas dua kat parking tu.

Dah la baju raya tahun ni tak bawak. Nasib baik ada bawa baju melayu tahun lepas. Songkok pun takde gak. Safety helmet la jadi ganti songkok aku tahun ni. Haha. Kasut raya pun tak bawak gak. Safety boot yang high cut tu la yang bakal jadi mangsa. Nasib baik company bagi kete sebijik nak bawak gi bejalan. Aku tak kira, kete tu aku nak bawak gi beraya rata-rata. Rage!

So, sekarang ni aku buntu nak buat apa. SSedihh (sebut macam adi putra buat dalam KL Gangster). Komputer oh komputer. Come to papa bebeh.






ni member keje aku. nama dia akhmal.

2 comments:

shera haifa said...

wehh dh kerja.. syoknye

naqib faiz said...

syok gak la. syukur pe yang ada.. ahaha