Saturday, November 12, 2011

Liu Bolin : The Invisible One

Time kecik-kecik dulu aku suka tengok cerita Invisible Man. Mungkin sebab cerita tu ada unsur 18SX kot. Aku pun tak pasti. Tapi yang aku pasti, aku nak sangat jadi orang halimunan. Senang nak skodeng orang. Tu imaginasi liar aku masa kecik-kecik la. Sekarang tak dah. Insaf.






Liu Bolin, 38, seorang artis dari China digelar artis halimunan kerana kepakarannya menghasilkan karya yang senggama minda dengan mengecat badannya bagi menyatukan dirinya dengan pelbagai background. Dengan kata lain, camouflage la tu. Tapi serius, karya Liu Bolin memang terbaek. Kalau ikut nafsu serakah aku ni, memang aku cat dah badan aku macam toilet wanita. Hahahaha.

Kalau sebelum ni dalam facebook ada gambar ilusi optik cari kucing dalam semak. Sekarang ni try cari Liu Bolin dalam gambar-gambar ni. Serius stail!












2 comments:

azri_batu said...

kalu aku jadi halimunan aku nak sekeh palo amrah

ae said...

haha....