Thursday, December 29, 2011

sangap

Sekarang ni aku dah jarang keluar. Last keluar masa kononnya nak tengok Sherlock Holmes 2 tapi haghamm. Dengan ke-lembap-an member aku sorang tuh, tak jumpa jalan la, takut hantu la bagai, semua tu jadi faktor terlepasnya Sherlock Holmes 2 yang aku dah booking. Nasib baik aku cool macam Jude Law. Alih-alih gi melawat nenek aku kat Beranang. Makin muda dia sekarang. Haha.

Kawasan sekitar tu famili dia cakap nogoghi. Aku sepatah dua boleh tangkap lagi. Tapi kalau dah berjela-jela, masak gak nak interperet satu-satu. Nasib ada translator. Dapat sebat nasi sambal ikan semilang+sayur labu (eh?). Mekasih mak ngan wan Iju sebab bagi langsat ngan rambutan jadi bekal dalam wayang ganti popcorn. Hampir-hampir kena 'manjet' aitu. Gasak. Rabak jugak pohon langsat kalau betul-betul aku naik.

Aku heran la hari tu masa nak beli tiket wayang. Apesal citer Ombak Rindu penuh lagi? Padahal dah 3 minggu kot. Apa sangap benor nak tengok Aaron Aziz. Tak nyempat nak tunggu free download. Alah, piracy konon free download. Yang cakap tu jugak la champion mendownload dalam ddmf. Kalau malas download, tunggu la raya tahun depan. Konpem ada. Kalau bukan tv1, tv2, tv3, sah-sah astro tayang. Realiti filem melayu. Baek tengok Asmara Pontianak K-Pop. Lagi best. Pppppaaritt Jawa.

Dah takde citer lain, Songlap yang jadi pilihan. Ape punya filem la. Haram tak thrill-kan tekak aku. Nak penampo ada la si Ad tu. Entah pape. Lepas ni, repeat Sherlock Holmes 2. Tak kira.









p/s: nina, ko mesti jeles kan? ahahahaha

2 comments:

azri_batu said...

jange la tengok maso aku nk komen.. g tgk wayang x ajak aku...wad de ef!

Nina said...

ok fine. aku benci. sajerk kan.. eleh.. habes bahagie la kannnnnnn... benciiii