Friday, April 6, 2012

power!



Time kecik-kecik dulu aku memang gila babi minat Power Rangers Mighty Morphin. Azri_suka_kucing pon layan jugak menda alah ni. Kalau  petang Sabtu tu memang tercongok depan tibi tunggu cerita tu. Kalau petang sabtu tu biasanya semua aktiviti budak hensem, memancing, menangguk ikan laga, main wau, sepak takraw, main gasing, kete dash, main basikal, mandi parit, lompat getah, tudung botol, kena hold jap takpun stop awal sebab memberi laluan pada cite ni. Penangan dia memang hebat baq hang. 

Kesiannya kat bapak aku la. Kalo pegi pasar malam, nampak topeng power rangers, memang silap besar la. Selagi tak dapat topeng, selagi tu duk berguling tengah jalan. Tapi bapak aku jenis hati kering, dia biar je aku macam orang gila meraung tengah jalan. Aku try si mak pulak. Dia bagi. Dua das kutilan kat perut. Senak. 

Mempengaruhi hampir semua budak-budak kecik besar zaman 90-an. Paling aku minat Power Rangers putih, Tommy. Stail wok. Aku masa kecik, jahil tukil dulu, aku bayangkan tuhan macam Zordon. Nampak muka je dalam tiub dalam gua. Si Alpha 5 tu la makhluk paling bangang aku rasa. Tapi kalau takde dia, robot tak gerak. Aiyaiyai. 

Watak antagonis paling menarik. Rita, 'menda' tajam. Sialan. Harassment jiwa budak kecik nak tengok. Tak pasal-pasal burung tak sembelih lagi terbang merata-rata. Mighty morphin power rangers dan power rangers dua tiga season lepas tu memang epik 90s! 



3 comments:

Nina Diana Nawi said...

loikeeeeee!!!!

azri_suka_kucing said...

power rangers best sepanjang zaman. lagi best dari justin bibir

naqib faiz said...

HAHAHAHA.. JUSTIN BIBIAQ!