Monday, February 27, 2012

it's trending now i believe


#Yuna-terukir di bintang






Mula-mula yuna, lepas tu najwa latiff. Now, ainan tasneem (who the hell is she?). Entah pape industri muzik malaysia sekarang. Lagu meleret-leret main ulang-ulang lirik yang entah budak smart reader mana yang tulis. Nananananananana. Mana kreativiti kosa kata bahasa melayu? Dulu lagu rojak yakni lirik lagu bahasa melayu mix english kena ban. Sekarang tak tahu macam mana. Yang duk melalak rakam video, letak dalam youtube  mostly budak sekolah lagi. Kalau dah boleh pergi jauh takpe jugak. I mean, pergi jauh tu jauh dalam pelajaran dan whatever music career bullshit obsessed. 


Berbekalkan sebatang gitar dan tudung lilit, si talent seeker nampak diorang ada market dan boleh melangkah jauh. Kononnya. Nasihat aku untuk semua, habiskan belajar dulu, then baru la masuk youtube pejadah tu, AF ke, Vokal; bukan sekadar rupa ke, Mentor ke. Aku dah habis belajar, so aku decide nak masuk youtube nak jadi artis macam yuna. Boleh gi Amarika. In before, aku mesti shave misai, janggut licin-licin and belajar pakai shawl. Nekad. 



2 comments:

Nina said...

ce try post gamba berlilit lilit!

puteri bunian said...

stuju!!