Wednesday, March 30, 2011

7 must watch movies!

Tiap-tiap tahun mesti ada je movies yang aku kepingin nak nengok. Kadang-kadang tak sempat tengok. Kali ni aku nak listkan movies yang aku wajib tengok, tu pun kalau sempat. Kalau tak sempat pun, nak tengok jugak. Konpem da boom movie ni semua. Haha.

1. Fast Five 2011 (29 April)



Another sequel of Fast n Furious. Aku layan Fast n Furious daripada no. 1 sampai la no. 4. Yang syok tu sebab ada Van Diesel ngan Paul Walker as watak utama and dia punya babes sangat cun. Pergh. Dalam Fast Five ni, Dwayne " The Rock " Johnson. Aku ni dah la kipas susah mati The Rock. Memang tak boleh lepas la cite ni.


2. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (20 May)



Sequel jugak. Pirates of the Caribbean 1, 2, 3, semua aku dah layan. Sampai dah boleh ingat ayat dia. Dah lama aku duk tunggu-tunggu bila kemerengan Jack Sparrow nak keluar lagi. Aku memang adore and envy la si Captain Jack Sparrow ni. Hidup dia memang betul-betul ikut flow je. Banyak harap kat luck. Watak dia sangat mereng dan sangat sempoi. Apa-apa pun, aku nak sangat tengok cite ni bila dia keluar nanti. Savvy?

3. X-Men: First Class (3 June)



Layan X-Men ni sejak kecik lagi. Pakat berebut nak jadi Cyclops. Konon macho la, stylo la pakai spek merah. Bila dah besar nak Wolverine lak. Kuat. Muka tak hensem, tapi cool. Haha. Movie ni pun sambungan X-Men yang terdahulu jugak. Not really a sequal actually, but lebih kepada flashback. Nevermind, sebelum-sebelum ni pon cite X-Men tak pernah menghampakan. So, aku tetap menantikannya. Zass.


4. Transformers: Dark of the Moon (1 July)



Transformers datang lagi untuk selamatkan dunia! What a lousy quote. Haha. Tak payah cakap banyak pasal robot ni. Semua orang tahu kan. Aku bukan tengok sangat pun robot- robot ni. Aku layan Megan Fox je sebelum ni. Hot! Dah tak kisah dah pasal orang lain. Shia LaBeouf berlakon memang semat ah. Salute! Kalau cerita Micheal Bay memang takyah ragu la. Sure best. Tapi kali ni Megan Fox takde la. Sigh*


5. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II (15 July)



Adaptasi daripada novel J.K. Rowling. Sangat menarik. Antara feveret movie aku. Start dari no. 1 sampai la no. 7 part 1. Eventhough Deathly Hallows part 1 tak berapa nak best, tapi aku still eager nak tengok penghabisan dia. Takde la ku duk meracau-racau nak tunggu HP habis. Nak baca novel dia sangat la malas. Tebal yang amat.


6. Mission Impossible: Ghost Protocol (16 December)



Cerita ni sangat la stylo. Gadget yang superb hebat tambah skill yang awesome. Aku bukannya minat ngan Tom Cruise sangat, tapi dia punya watak yang membuatkan aku terpaut ngan cite ni. Aku lagi minat Ashton Kutcher daripada mamat nih. Bagi aku, cerita ni boleh duk sebaris dengan citer James Bond dan Jason Bourne dalam Bourne Ultimatum which one of my favorites.


7. Sherlock Holmes: A Game of Shadows (16 December)



Orang kata save the last for the best kan. Bagi aku cerita ni the best untuk menutup tirai 2011. Lambat lagi tu, tapi masa memang cepat berlalu sekarang. Kejap je rasa. Tup-tup dah nak tahun baru. Kalau tengok citer Sherlock Holmes yang first dulu, memang rasa terpegun la. Lakonan Robert Downey Jr. sangat menjadi dan efek cerita tu memang terbaek. Dia punya slow-mo, jalan cerita, dan elemen lain membuatkan cerita ni epik dan berbaloi untuk tengok.



source: movieinsider

6 comments:

Nina said...

hahah.. lajukan aku skodeng blog ko.. muahaha.. aku jst tak mint sherlock holmes,,,

harry potter dah lame tak layan

fast n furious.. umph.. ader sequl lagi ker

mission imposible.. tom cruise.. yeah!!

yang penting sgt terujer XMEN ngan transformer,, yang len.. hurm..

naqib faiz said...

hahaha.. laju giler.. sherlock holmes la terbaek. try ko tgk dia punya screenplay, dia punya efek. seious kagum. haha.. lain orang lain taste an.

Zes @ Hazim said...

Harry potter je bes, yg len xbes~

mat said...

perggh...suma kna tgk ni.fast five bru kuar.jom r tgk...

Cleopatra's Lipsgloss said...

hahaha.. awl2 lg dh terkeluar drpd list.. hmmm... thor la best!..

naqib faiz said...

hahaha.. yang takde dalam list pon dah best.. yang dalam list lagila best.. ngeng~~