Sunday, March 6, 2011

passion

Fuhh. Dah lama tak update blog. Kesian CoC aku ni. Busy je memanjang. Busy because of study? Nah. Aku busy dengan marathon My Girl (MG). Sebelum tido tengok MG. Lepas tidur pun mengadap MG. Masa tidur pun mimpi MG. Oh Joo Yoo-rin. You make my heart go nuts. Haha. Konfem Che Ku jeles nih. Aku sebenarnya takde bahan nak tulis dalam CoC ni. Kalau nak update entry pendek-pendek or cool pics, aku prefer o' shit! sebab simple and senang je. Kalau ada bahan yang syok nak tulis, baru la aku melalut dalam ni. Sori la my fellow followers sebab tak update menda ni especially komentator yang setia, Cik Nina.

Passion. Semua orang ada passion kan? Sometimes, kalau cerita pasal minat, mesti ada yang duk kutuk-kutuk. Real story : Masa kat sekolah dulu ada la sorang kawan aku ni. Dia minat gila dengan bas. Ramai je duk bahan dia sebab minat bas. Aku pun join sekali. Haha. Ye la, biasanya orang lain minat Ferrari, Lamborghini takpun moto besar. Yang dia ni pulak minat bas. What the heck? Kalau tengok bas daripada jauh dia dah boleh agak dah bas apa. Ni bas Transnasional la. Bas Sani Express la. Lama-lama, aku respek la dia ni. Semua pasal bas dia taw. Dalam 'buku bas' dia, penuh dengan artikel paper pasal bas. His passion is bus. So what? Kita tak boleh kutuk someone if they love something that we don't love. Kalau debat pasal passion, cita rasa, taste and sewaktu dengannya, memang takkan settle. 7 hari 7 malam pun tak selesai lagi. So, please respect others' passion

Semalam masa duk layan cucur udang dengan zes dan amil kat belakang KTGB, kitorang ada borak pasal passion ni. Masing-masing cerita pasal passion masing-masing. Sorang gila moto. Sorang lagi gila tenis. Haha. Aku pun gila tennis tapi passion aku tak terarah situ. Aku lagi suka travelling. Aku tak sure kenapa aku suka jalan-jalan makan angin ni. Maybe sebab nak kenal custom orang kot. Maybe nak ambik gambar kot. But one thing for sure, I love travelling! Peduli la orang nak cakap apa. Habis duit pun takpe. If I think travelling can satisfy myself, I don't care how much I will spend on it as long as it is worth. Haha. Cakap macam orang banyak duit. Biasa la. Mat Jenin pun pasang angan-angan. Right?

Ini list tempat yang menarik untuk dilawati. Bagi aku la. Harap-harap boleh la pergi suatu hari nanti. Insyaallah.

1. Great Barrier Reef (Australia)


World's largest coral reef ecosystem and world's largest single structure made of living organisms. Ada lebih 1500 spesis ikan kat sini. Wow! Kalau boleh skuba kat sini syok woo. Tu pun kalau aku ada lesen skuba la. I'm struggle for it. Aja aja.

2. Victoria Falls ( Southern Africa)


Most beatiful waterfalls in Africa. Kenapa aku nak pergi sini? Kenapa tak pergi Niagara Falls yang famous tu? Sebab, kat sini ada Devil's Pool. Devil's Pool ni sekali tengok macam ngeri gila. Tapi sangat selamat. Tengok la gambar kat atas tu. Sangat cool.

3. Maldives (Republic of Maldives)


Great place for someone who love tropical island, beautiful beaches. Group of 1190 coral islands.
So many islands. Wow! Boleh skuba jugak kat sini. Haha. FYI, Islam adalah satu-satunya official religion kat Maldives ni.

4. Paris (France)


Capital of France. Aku nak sangat pergi kat Eiffel Tower. Ada Arc de Triomphe. Macam dalam Pink Panther tu. Damnburger. Haha. Serius tempat ni lawa.

5. Venice (Italy)


Bandar ni dibina atas 317 pulau kecil, mempunyai 150 canals dan ada 409 jambatan. Menarik. Macam dalam cite Italian Job ngan Casino Royal. Smart kot. Kena pergi dengan bini kat sini. Baru syiok. Haha



source: The Travelers Zone

p/s: kisah kawan aku macam dalam MG. Haha

11 comments:

diAnNe said...

huhu.. thnx for update.. wee suke.. passion dekat bus..not bad.. unik kot... plus.. passion in traveling.. nak join sekaki boley tak..hoho... pergh.. serius victoria falls.. seram plak nengok gambaq tuh...weehee.. travel..yes sgtttt best.. kan2..aku pon teringin gilerrrr nk travel..tapi..hohoho

naqib faiz said...

jom la.. masa keje curik la masa sket g jln2. skang ni mmg susah la kn. kekangan kewangan. mcm style jek g travel ramai2 ngn kawan2. haha

Cleopatra's Lipsgloss said...

amboi... juin2.. hahaha... bydawy yg p/s ko tuh.. hmm.. de ke dlm realiti cm dlm citer mygirl tuh?

naqib faiz said...

ada.. kna ubah sket la. tang mabuk2, kiss2 snow2, dan sebagainya. hahahaha

zulhusnie mahadi said...

nk g kena ajok aku tu tau...kalu x, aku BUNUH mu, HAHAHAHA

naqib faiz said...

hahaha.. mari la zul. kita g maldives dulu.

Zes @ Hazim said...

wah~ traveler! interesting!

naqib faiz said...

zes, awat ko komen macam terpaksa je? haha

ciQu said...

cis..lo jgn main2 sama gua. joo yoo rin gua punya. XD
byk betol tempt mu kn g travel ork??.. tp mcm dop cukop so tuh. g la mekoh dulu wat aji. haha.

naqib faiz said...

haha.. lepas g mekah baru aku g tempat2 ni sumo. insyaallah.. haha

aeina said...

bagus2 utamakan yg wajib dlu...