Friday, April 15, 2011

bosan itu satu nikmat

Malam ni aku bosan. Gila-gila punya bosan lah. Dah macam orang mati bini. Tak keruan. Duk atas katil, ngadap laptop. Guling sana, guling sini. It's killing me right now. I'm bored of being bored. See, aku tulis pun entah apa-apa je. Bosan punya pasal.

Rumate ajak main futsal, aku taknak. Zes ajak karok, pon aku taknak. Rumate ajak sekali lagi gi abseil, pon aku taknak. Sebab tu kot aku bosan. Orang pelawa, tangan tu gatal-gatal yang tolak. Pastu cakap bosan. Bosan. Bosan. Aku tolak pun bersebab. Pagi-pagi esok ada MUET. Kalau aku gi karok, konfem-konfem balik lewat. Kalau aku gi abseil, sah-sah aku balik lewat. Penat lagi. Haish.

Keje aku malam ni, ngadap laptop, pastu bukak facebook, bukak blog. That's it. Gila sadis. Takde life langsung. Bukak facebook, komen mengomen, tengok status orang pastu menyumpah-nyumpah ngan spam dalam facebook. Dah bosan ngan facebook, bukak blog plak. Update 1 entri yang ntah apa-apa, pastu baca blog orang lain. Bila dah bosan, bukak youtube plak. Bosan lagi, aku main counter strike sampai lebam. Bosan lagi lagi, aku tersadai atas katil macam orang gila talak. Muka seposen je. Haiyoo.

Nak buat assignment, malas. Nak buat psm, pagi tadi dah anta apa yang supervisor aku mintak. Semalam aku setelkan proceeding dengan abstract. Pastu naik balai cerap makan sushi, aiskrim ngan sandwich ngan dak-dak kelas. Semalam jugak la aku abseil pepagi buta dari tingkat 8. Semalam yang hangat. Semua benda best aku dah buat semalam. Patut la aku bosan tahap tapir malam ni!



4 comments:

Nina said...

aku pon senasib ngan hang.. wee.. ape nak buat nih.. ngeh3~.. awat ko tak kuor jerk.. aish.. partner hang mane,, karok gak ker

Nina said...

oit.. da tdo ker.. hang nih.. moh ler..chat fbians jom

zulhusnie mahadi said...

hidup ini pendek je wahai naqib..!!

so...?

naqib faiz said...

nina: aku da abes jawab muet. ngahaha

zul: so? betol2 zul.. aku paham walaupun mg x oyak. hahaha