Tuesday, October 11, 2011

The Burning House Project


Aku ada terbaca dalam Urban Savior pasal satu projek yang sangat menarik; The Burning House. Ia adalah untuk menjawab satu soalan yang sangat ringkas.


" Jika rumah anda terbakar, apa yang anda akan bawa bersama anda?".


Masa kecik-kecik ada jugak aku terpikir pasal menda ni. Ia merupakan konflik antara keperluan selepas ini, nilai sentimental dan berharga. Susah gak la nak pilih kalau kena pilih antara tiga tu. Anda boleh menghantar gambar anda di theburninghouse dot com. Bagi aku projek ni sangat la kreatif and it plays with your mind. These are some of the subissions. Check it out.




Sarah Neuendorf



Name: Sarah
Age: 22
Location: Berlin
Occupation: Student (Design)
Website: http://gretasschwester.wordpress.com/





Miguel A.




Name: Miguel A.
Age: 23
Location: Barcelona
Occupation: Architecture Student
Website: miguelangelaguilo.tumblr.com




Pierre Colleu Jr.



Name: Pierre Colleu Jr.
Age: 24
Location: Paris, France
Occupation: unemployed
Website: www.pendejjjo.com



Manifes



Name: Manifes
Age: 27
Location: Tehran, Iran
Occupation: Jerk





Johanna Nyberg


Name: Johanna Nyberg
Age: 19
Location: Uppsala
Occupation: Art student
Website:http://johannaochjennifer.webblogg.se/





Jeremy Zini



Name: Jeremy Zini
Age: 30
Location: Brooklyn, NY
Occupation: Artist
Website: www.jeremyzini.com




Aleš Moravec



Name:Aleš Moravec
Age: 20
Location: Prague, Czech Republic
Student: student Architecture and Design.




dan aku punya



Naqib Faiz




Name: Naqib Faiz
Age: 20
Location: Gebeng, Pahang
Occupation: Servant
Website: blackmikimiki.blogspot.com

My list:

  • Jacket given by Nina
  • Tabung syiling
  • Compaq CQ40
  • Adidas sneaker
  • Adidas CC Genius tennis shoe
  • Teva Tanza sandal
  • Nobleman belt given by Ae
  • Monster Beats Dr Dre earphone
  • Sony Ericsson W850i
  • Nokia 1110
  • Gilbert rugby ball just bought today


So, what's yours? Hahaha







p/s: nina, happy birthday! ni entri sempena birthday ko. sebab ada nama ko dalam ni. haha

7 comments:

azri_batu said...

xmasukkan aku dlm list mu tu? gini la saing

Nina said...

hahaha.. ni yang buat aku tharu nih.. aish.. thnx budak kecik..call la aku.. hahahha.. nk dengar ko wish..kikikiki

naqib faiz said...

eleh.. org call xangkat.. cheit

zahrotussita said...

huh!.. kalo aku bwk ic je.. t kawen senang.. x yh nk wt baru.. hahaha..

ae said...

bangga sb ada dlm list even x bkn 1st :(

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akan ku pastikan kucing2 & hamster2 ku selamat dulu.. huhuhu.

Nina said...

olla.. jgn a gitu ae.. sebab kalo ae dlm umah.. kompem2 dye angkut ae dulu.. ngeehee.. suweet la korunk ni.. aish

paeh.. olla.. cpat la.. t aku angkat k.. taw taw