Tuesday, October 18, 2011

tekanan



Formula tekanan, fizik tingkatan empat:

P=F/A;

P= Pressure
F= Fakhrul
A= Azri

Hahahahahahahaha


*****

Bangun pagi, check e-mail, tengok dalam inbox ada satu e-mail dari HQ. Buruk. Berita buruk. Aku tak kena pergi HQ. Bagus. Yang spoilnya, partner aku kena gi sorang-sorang. Habis aku? Melangut kat dalam site ni? Bagus. Memang bagus. Bos macam taek.

Petang, pergi buat pemantauan kat site, suasana tenang, cuaca redup mata memandang. Tiba-tiba, satu Hilux bengong ni potong Hilux aku naik. Orang puteh rupanya. Dia stop kitorang. Ingat nak cari gaduh. Bukak la tingkap. Terjadi la satu pergaduhan yang amat dahsyat. Last sekali dia menang pastu dengan muka kerek, dia amik id pass, dia catat kat satu kertas puteh. Kena saman. Dalam site pun kena saman. Damn. Tekanan. " Speed limit on site is thirty so that people not gonna run over. Damn you!". Dia maki kitorang sambil kesat darah kat mulut. Phuuii.

Tension lagi. Balik ofis nak hantar e-mail, tak dapat pulak. Internet slow, haru gila. Bajet nak hilangkan stress, gi pekena cendol and guess what? Hari ni la pulak cendol tu tak sedap. Selalu sedap. Arghhhhhh. Tekanan!!

Bak kata Azri_batu, " Stress sampai kalau pulas skru kereta kebal pun tercabut!". Haishh. Another bad day at the office.






2 comments:

azri_batu said...

hahaha... silap2 buleh pulas kepala mat saleh tu smpai cabut

ae said...

kena saman ke pak cik? msti 1st time dlm hidup